• cherry-jam
  • pergamonto-jam
  • fig-jam
  • melitzanaki-sweet
  • karydaki-sweet
  • watermelon-sweet
  • orange-sweet
  • portokali-jam

Λίγα λόγια για εμάς

Όλα ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2013 στην ονομαστή Πρόσυμνα (έδρα του Mastou),  που βρίσκεται 14 περίπου χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Άργους.
Εκεί δημιουργείται μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση με γλυκά του κουταλιού και σπιτικές μαρμελάδες, ακολουθώντας παραδοσιακές και αγνές συνταγές από εποχιακά, φρέσκα φρούτα χωρίς την προσθήκη συντηρητικών.
Στα γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες Mastos θα συναντήσετε γεύσεις φυσικές, απαλές και συνάμα έντονες.
Η Mastos συλλέγει εκλεκτούς καρπούς της μυκηναϊκής γης στηρίζοντας μικρούς παραγωγούς που αγαπούν και σέβονται τη φύση καθώς την αφήνουν ελεύθερη χωρίς λιπάσματα και χημικά. Έτσι, εξασφαλίζει την άριστη και εγγυημένη ποιότητα των προϊόντων του.
Η Mastos φροντίζει και αναδεικνύει τα φυσικά χαρακτηριστικά κάθε φρούτου κατά την επεξεργασία και τα συνοδεύει με απαλά αρώματα από φρέσκια αρμπαρόριζα, κλωναράκια βανίλιας και άλλα στοιχεία της φύσης.
Κι επειδή η διατροφή με την υγεία πρέπει να συνυπάρχουν, ο Mastos έχει καταφέρει να διατηρήσει μια γευστική ισορροπία από συνδυασμούς που είναι ευεργετικοί για τον οργανισμό και τον ουρανίσκο!

Λίγα λόγια για εμένα... Γεωργία Ουλή

Μεγάλωσα σ’ ένα ιστορικό χωριό την Πρόσυμνα, ακούγοντας ιστορίες από τις γιαγιάδες και τους παππούδες μου,  περιτριγυρισμένη από μυρωδάτα γλυκά και λαχταριστές μαρμελάδες.  Έμαθα πως τα στοιχεία εκείνα που προσδίδουν ιδιαίτερη αξία στους καρπούς δεν είναι μόνο ο λαμπερός ήλιος, το έδαφος, η εποχή και η ώρα συγκομιδής τους αλλά και η προσεκτική φροντίδα που χρειάζονται και το δικό μας χάδι.

Σπούδασα Διατροφή και Διαιτολογία στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Η διαμονή μου σε αυτόν τον τόπο μου χάρισε  νέες γεύσεις και μ’ εφοδίασε με γνώσεις και ιδέες από τις παραδόσεις και τους πολιτισμούς της πολυεθνικής Θεσσαλονίκης. Τα ταξίδια μου στην Μακεδονία, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και τον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο μου έδωσαν σημαντικές πληροφορίες για τα γλυκά κουταλιού και τις μαρμελάδες.
Γεμάτη εφόδια και παιδικές αναμνήσεις που αναβλύζουν αρώματα, πήρα την απόφαση μαζί με την οικογένειά μου να δημιουργήσουμε την επιχείρηση Mastos.
Με την μητέρα μου Κυριακή,η οποία είναι ο ιθύνων νους και η ψυχή του εργαστηρίου,  φτιάχνουμε με μεράκι όλες αυτές τις γλυκές λιχουδιές κρυμμένες μέσα σε βαζάκια. Βαζάκια που αιχμαλωτίζουν προϊόντα  της ελληνικής γης, συνδυασμένα  με αγάπη και φαντασία.
Σήμερα, σας προσφέρουμε με υπερηφάνεια 22 διαφορετικά παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και 20 είδη με εκλεκτές μαρμελάδες ενώ συνεχίζουμε να προσθέτουμε στη γκάμα μας νέα ποιοτικά προϊόντα και ξεχωριστές γεύσεις γλυκών πειρασμών!

Και λίγα ιστορικά στοιχεία για τον Μαστό και την περιοχή

Η επιχείρησή μας οφείλει το όνομα της στον λόφο του Μαστού.
Ο Μυκηναϊκός δρόμος που περνάει από την Πρόσυμνα, μαρτυρά την αξία που είχε αυτή η εύφορη κοιλάδα από την εποχή του Αστερίωνα. Οι τρεις του κόρες, η Εύβοια, η Ακραία και η Πρόσυμνα ήταν οι παραμάνες της θεάς Ήρας  που την ανέθρεφαν με εκλεκτές και ιδιαίτερες τροφές.  

Στην περιοχή του Μαστού έχουν βρεθεί ίχνη κατοίκησης ήδη από τη νεολιθική εποχή. Ο οικισμός άκμασε κατά την υστεροελλαδική περίοδο ενώ φαίνεται να ακολούθησε την παρακμή των Μυκήνων μετά την κάθοδο των Δωριέων. Αρχαιολογικά ευρήματα από το Μαστό εκτίθενται στο αρχαιολογικό μουσείο του Ναυπλίου.

mastos_logo

Γεωργία Ουλή
Πρόσυμνα Αργολίδας
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
τηλ. 27510 89263
κιν. 695 6602900‬

Καλο πρωϊνοDemoΚαλη ζωη