Skip to main content

Εύκολο σπιτικό παγωτό (χωρίς παγωτομηχανή) με 3 υλικά και γλυκό βύσσινο

Εύκολο σπιτικό παγωτό (χωρίς παγωτομηχανή) με 3 υλικά και γλυκό βύσσινο

Υλικά

  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
  • 1 μικρό κουτάκι εβαπορέ
  • 200γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • Γλυκό βύσσινο mastos 

Εκτέλεση

  • Για 30 λεπτά τουλάχιστον τοποθετούμε τα υλικά μας στο ψυγείο.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ζαχαρούχο και το εβαπορέ. Χτυπάμε σαντιγύ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει και τα σταθεροποιηθεί. Ενσωματώνουμε το μείγμα με τα γάλατα μέσα στη σαντιγύ, ανακατεύουμε απαλά από τον πάτο μέχρι την κορυφή κάνοντας νοητά οχτάρια και με τον ίδιο τρόπο ενσωματώνουμε το γλυκό βύσσινο (300γρ) μέσα στο μείγμα. 

Τοποθετούμε το σκεύος στην κατάψυξη για 6-8 ώρες. 
Σερβίρουμε το παγωτό μας και το γαρνίρουμε με γλυκό βύσσινο mastos και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς της επιλογής μας.