Φιλέτο κοτόπουλο με λεμόνι
Υλικά
- 1 φιλέτο κοτόπουλου χωρίς την πέτσα
- Μαρμελάδα mastos λεμόνι με ginger
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη
- 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
- 1 κ.σ μηλόξυδο ή απλό λευκό ξύδι
- Άλατι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Γλάσο: Ζεσταίνουμε την μαρμελάδα λεμόνι στο τηγάνι, προσθέτουμε την σκελίδα σκόρδο που πολτοποιήσαμε στο μηλόξυδο και συνεχίζουμε το ζέσταμα για 3-4 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φρέσκα κλωναράκια. Αφήνουμε 2 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο κοτόπουλου και με ένα πινέλο το αλλοίφουμε με το γλάσο και ψήνουμε στη σχάρα για 8-10 λεπτά και ανανεώνουμε διαρκώς το γλάσο για να το κρατήσουμε ζουμέρο και να ενισχύσουμε τη γεύση του.
- Σερβίρουμε με πράσινη φρέσκια σαλάτα και λαχανικά εποχής και δίνουμε μια τελευταία πινελιά με το γλάσο λεμόνι.