Skip to main content

Φιλέτο κοτόπουλο με λεμόνι

Φιλέτο κοτόπουλο με λεμόνι

Υλικά

  • 1 φιλέτο κοτόπουλου χωρίς την πέτσα
  • Μαρμελάδα mastos λεμόνι με ginger 
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη 
  • 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.σ μηλόξυδο ή απλό λευκό ξύδι
  • Άλατι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Γλάσο: Ζεσταίνουμε την μαρμελάδα λεμόνι στο τηγάνι, προσθέτουμε την σκελίδα σκόρδο που πολτοποιήσαμε στο μηλόξυδο και συνεχίζουμε το ζέσταμα για 3-4 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φρέσκα κλωναράκια. Αφήνουμε 2 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο κοτόπουλου και με ένα πινέλο το αλλοίφουμε με το γλάσο και ψήνουμε στη σχάρα για 8-10 λεπτά και ανανεώνουμε διαρκώς το γλάσο για να το κρατήσουμε ζουμέρο και να ενισχύσουμε τη γεύση του.
  • Σερβίρουμε με πράσινη φρέσκια σαλάτα και λαχανικά εποχής και δίνουμε μια τελευταία πινελιά με το γλάσο λεμόνι.